045 528 21 85 info@kdvdebereboot.nl

Wat wij bieden

Kinderdagverblijf de Bereboot ligt in het mooie park van Adelante in Hoensbroek. Daar maken we natuurlijk gebruik van: de kinderen maken dagelijks een wandeling en spelen zo veel mogelijk buiten. Zo komen de kinderen volop in aanraking met de natuur én krijgen zij voldoende beweging. Het park vormt een ideale en rustige omgeving voor kinderen. In de wintermaanden kunnen de kinderen zich ook nog uitleven in de gymzaal van Adelante.

Kinderdagverblijf de Bereboot

Wat wij bieden

U kunt bij ons terecht voor opvang voor uw kind in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

Waarom de Bereboot?

Uw kind ontwikkelt zich in een vertrouwde en veilige omgeving, met vaste gezichten op de groep en een breed aanbod aan activiteiten.

Een greep uit ons aanbod:

  • De kinderen maken dagelijks een wandeling door het park en spelen zo veel mogelijk buiten op het terras of in de tuin. Zo komen de kinderen volop in aanraking met de natuur én krijgen zij voldoende beweging. In de wintermaanden kunnen de kinderen zich uitleven in de gymzaal van Adelante.
  • Een bezoek van lammetjes of een varkentje aan De Bereboot, een picknick in de natuur of een tentenfeest? We zorgen voor leuke thematische activiteiten in de natuur.
  • We besteden aandacht aan de Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek om aan te sluiten op het leesplezier van kinderen.
  • De kinderen mogen zich creatief uitleven bij de Bereboot: er staan verschillende materialen ter beschikking, die de kinderen inspireren en stimuleren om te ontdekken, te doen en te experimenteren.
  • In onze Snoezelhoek kunnen de allerkleinsten heerlijk relaxen. Door spiegeltjes, zachte muziek en bewegende lichteffecten komen de baby’s tot rust en worden tegelijkertijd de zintuigen op een zachte wijze geprikkeld.

Onze medewerkers

Wies vandeberg

Teammanager

Ik ben Wies Vandeberg en sinds 1 juni 2019 ben ik werkzaam als teammanager bij De Bereboot. Na mijn studie HBO pedagogiek ben ik altijd werkzaam geweest in het werkveld van de kinderopvang: aanvankelijk als pedagogisch medewerker, later als coach en toezichthouder bij de GGD. De kinderopvang voelt daarom echt als thuis…samen met het team draag ik zorg voor eenzelfde thuisgevoel bij zowel de kinderen als hun ouders. Ik woon in Heerlen met mijn vriend en drie kinderen van nu 10, 8 en 5 jaar oud.

Karin Schmeetz

Pedagogisch medewerker

Ik ben Karin Schmeetz en moeder van een dochter. Tijdens mijn studie HBO Jeugdwelzijnswerk heb ik me specifiek bezig gehouden met de ontwikkeling van het jonge kind. Na het behalen van mijn diploma in 1986 kon ik bij De Bereboot als groepsleidster aan de slag. Het blijft fascinerend om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en het is een voorrecht om hen hierin te mogen begeleiden. Naast het werken met de kinderen vind ik het ook erg interessant om me bezig te houden met allerlei zaken die belangrijk zijn voor een verantwoorde dagopvang.

Manon Pluijmen

Pedagogisch medewerker

Ik ben Manon Pluijmen en werk sinds 2002 als pedagogisch medewerker bij De Bereboot. Ik doe dit werk nog steeds met veel plezier: het verzorgen, knutselen, zingen met de kinderen, noem ‘t maar op. En elke dag is er weer iets anders te beleven! Ik woon samen met mijn partner, een dochter en een zoon in Munstergeleen.

Jacqueline Cornelius

Pedagogisch medewerker

Mijn naam is Jacqueline Cornelius. Tijdens mijn opleiding heb ik bij De Bereboot stage gelopen. Daarna ben ik eerst als oproepkracht en later als vaste kracht hier blijven werken. Ook na al die jaren houd ik nog steeds van dit beroep. Het is afwisselend werk waar ik mijn creativiteit in kwijt kan en waar ik telkens weer opnieuw uitgedaagd word door projecten. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.

Geertje de Mug

Pedagogisch medewerker

Mijn naam is Geertje de Mug en ik ben sinds 2016 werkzaam als pedagogisch medewerker bij kinderdagverblijf de Bereboot. Sinds dit jaar (2020) werk ik vast in de babygroep en spring ik bij in de peutergroep waar dat nodig is. Iedere dag is anders in de kinderopvang, het werken met de kinderen is voor mij daarom iedere dag weer een feestje. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen bij mij en dat ze weten dat ze bij me terecht kunnen voor een knuffel of om gewoon even te kletsen. Humor is een factor die ik graag overdraag aan de kinderen. ‘’Even gek doen’’ kan altijd bij mij.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn vriendinnen of met mijn oppaskindjes. Daarnaast geef ik zwemles bij een zwemvereniging en vind ik het leuk om mij te verdiepen in de ontwikkeling van het kind.

Ik hoop dat ik mooie avonturen mag beleven met uw kind(eren). Mocht u vragen hebben dan mag dat altijd.

 

 

Yvonne Wensink

Pedagogisch medewerker

Mijn naam is Yvonne Wensink. Ik ben getrouwd en moeder van een volwassen zoon. Na mijn opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk heb ik in verschillende functies gewerkt tot ik uiteindelijk terecht ben gekomen waar ik wilde: werken met kinderen. Sinds 2007 ben ik werkzaam bij De Bereboot. En dit bevalt me uitstekend. Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk en samen proberen we er steeds een leuke dag van te maken met veel lachen en spelenderwijs leren.

 

Iris Hakker

Pedagogisch medewerker

Na mijn opleiding pedagogisch medewerker heb ik zes jaar met veel plezier bij De Bereboot gewerkt. In 2013 besloot ik mijn baan op te zeggen en verder te gaan studeren om mij verder te ontwikkelen. Een en ander is anders gelopen dan ik had verwacht en ik ben blij dat ik vanaf 1 oktober 2015 weer bij De Bereboot aan de slag mocht.

Nancy Jacobi

Pedagogisch medewerker

Mijn naam is Nancy Jacobi en ik woon in Heerlen. Mijn hobby`s zijn lekker eten, zwemmen en gezellig een film kijken. In 2006 heb ik het diploma sociaal pedagogisch werker behaald en sindsdien heb ik ervaring opgedaan als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Vanaf november 2014 werk ik bij De Bereboot. Werken en spelen met kinderen vind ik echt geweldig. Graag draag ik bij aan een veilige, leerzame en leuke omgeving voor uw kind(eren).

Suzanne Corvers-Lenting

Pedagogisch medewerker

Mijn naam is Suzanne Corvers- Lenting. Ik ben getrouwd en mama van twee mooie dochters. In 2009 heb ik stage gelopen bij De Bereboot. Na het behalen van mijn diploma pedagogisch medewerker niveau 3 heb ik twee jaar ervaring mogen opdoen bij De Bereboot. Daarna heb ik gekozen om fulltime te gaan werken bij een andere organisatie. De Bereboot is een plek die mij altijd is bij gebleven. Hoe mooi is het dat ik 9 jaar later opnieuw bij het kinderdagverblijf mag komen werken. Werken met kinderen is mijn passie. Ik vind het bijzonder dat ik een bijdrage mag leveren aan de opvoeding. Ik sta voor geborgenheid, openheid, ritme en regelmaat. We gaan samen op ontdekkingstocht en ik hoop dat we onwijs veel mooie avonturen mogen gaan beleven!